RAQAMLI AVLODNING QADRIYATLAR TIZIMIDA MILLIY VA UMUMINSONIY TAMOYILLARNING UYG‘UNLIGI - Sariboyeva , Shaxnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada raqamli avlodning qadriyatlar tizimi milliy o‘zlik, tarixiy xotira, ma’naviy meros, axborot madaniyati va umuminsoniy tamoyillar kesishgan murakkab ijtimoiy-falsafiy hodisa sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli muhit yoshlar ongida identifikatsiya, ijtimoiy mas’uliyat, tolerantlik, insonparvarlik, adolat va madaniyatlararo muloqotga qanday ta’sir ko‘rsatishi ochib beriladi. Maqola milliy qadriyatlarni konservativ yopiq tizim emas, balki global axborot oqimlari bilan muloqotga kirishadigan dinamik aksiologik tuzilma sifatida talqin etadi. Shuningdek, internet, ijtimoiy tarmoqlar, raqamli ta’lim platformalari va sun’iy intellekt vositalari sharoitida yosh avlodda milliy va umuminsoniy qadriyatlar uyg‘unligini shakllantirishning metodologik, pedagogik hamda ijtimoiy mexanizmlari asoslanadi.