OʻZBEKISTONNING TABIIY TURISTIK RESURSLARI VA EKOTURIZMNI BARQAROR RIVOJLANTIRISHNING USTUVOR YOʻNALISHLARI - Choriyeva , Nargiza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonning tabiiy turistik resurslari hamda ularning ekoturizmni rivojlantirishdagi oʻrni tahlil qilingan. Mamlakatning qoʻriqlanadigan tabiiy hududlari, milliy bogʻlari, biosfera rezervatlari va noyob tabiiy obyektlarining turistik salohiyati yoritilgan.