OLMA NAV VA DURAGAYLARINING MEVA VAZNI VA HOSILDORLIK KO‘RSATKICHLARINI ANIQLASH - Abdullaeva, Xilola; Tashboev , Shuxrat (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada olma nav va duragaylarining meva vazni hamda hosildorlik ko‘rsatkichlari tahlil qilindi. Tadqiqotda o‘rtacha meva vazni, bir tup daraxtdan olingan hosil miqdori, 1 gektar maydondagi hosildorlik va sentner hisobidagi ko‘rsatkichlar baholandi. Natijalarga ko‘ra, Dildora navi meva yirikligi va hosildorlik bo‘yicha boshqa navlardan ustunligi bilan ajralib turdi. Ushbu nav O‘zbekiston sharoitida yuqori hosildor va istiqbolli nav sifatida baholandi.