MEHNAT SHARTNOMASINI TO'XTATIB TURISHNING BOSHQA INSTITUTLARDAN FARQI HAMDA UNI QONUNCHILIKDA MUSTAHKAMLASH ZARURIYATI - Xolmo‘minova, Barchinoy (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda mehnat shartnomasini to'xtatib turish  shartnoma bekor qilinmasdan, mehnat funksiyasining vaqtincha to'xtatilishi va muddat tugagach o'z-o'zidan tiklanishi bilan tavsiflanuvchi alohida institut sifatida o'rganiladi. Uning mehnat shartnomasini o'zgartirish va bekor qilishdan farqi ko'rsatib o'tiladi, shuningdek amaldagi Mehnat kodeksida bu institut yagona tushuncha sifatida emas, balki tarqoq holda aks etganligi tahlil qilinadi. Kichik tadbirkorlik subyektlarining amaliy ehtiyojlari hamda Moldova va Ruminiya tajribasi asosida uni qonunchilikda alohida tartibga solish zarurati yuzasidan takliflar beriladi.