QASHQADARYO VOHASIDA UCHRAYDIGAN VESPULA (THOMSON, 1869) AVLODI TURLARINING MORFOLOGIYASI - Yo'ldoshova , Jamila; Xidirova , Munojat (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatidagi haqiqiy arilarning tarkibini aniqlash va ularning taksonomik ro'yxatini tuzish uchun adabiyot ma'lumotlari va dala tadqiqotlari asosida qiyosiy tahlil keltirilgan. Natijalar Vespula turkumiga mansub turlarning morfologik tavsifini qo'llab-quvvatlaydi.