“XORAZM HAQIQATI” GAZETASIDA QISHLOQ MEHNAT AHLINING URUSH YILLARIDAGI HAYOTI VA JASORATI MAVZUSINING YORITILISHI - Xudoyorov , Abrorjon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tadqiqot ishida Ikkinchi jahon urushi yillarida (1941–1945) Xorazm viloyati qishloq mehnat ahlining front ortidagi mashaqqatli hayoti, fidokorona mehnati va ko'rsatgan jasoratining “Xorazm haqiqati” gazetasi sahifalarida aks ettirilishi yoritilgan. Urush davri matbuotining xalqni safarbar etishdagi mafkuraviy roli, maqola va xabarlarda qishloq xo'jaligi xodimlarining erishgan natijalari hamda vatanparvarlik harakatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda davriy matbuot materiallari asosiy tarixiy manba sifatida o'rganilib, urush yillari kundalik hayoti va iqtisodiy qiyinchiliklarni bartaraf etish xususiyatlari ochib berilgan.