KOREYA TA’LIM TIZIMIDA TALABA MARKAZLI YONDASHUVNING KONSTRUKTIVISTIK TAHLILI - Adamatov , Anvar (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Koreya ta’lim tizimida talaba markazli yondashuvning konstruktivistik pedagogika asosida tahlili amalga oshiriladi. Talaba markazli ta’lim modeli, o‘quvchilarni faollashtirish va mustaqil o‘rganish strategiyalarini rivojlantirishga qaratilgan interaktiv metodlar yordamida amalga oshiriladi. Maqola davomida, olimlarning konstruktivizm nazariyasi, interaktiv metodlar va mustaqil o‘rganish strategiyalariga oid fikrlari keltiriladi. Maqola oxirida muhokama va natijalar bo‘limi mavjud bo‘lib, unda talaba markazli ta’lim modelining afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi