BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING AXBOROT MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA RAQAMLI RESURSLARDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Ismoilov, Ravshan (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqola zamonaviy axborot jamiyatida boshlangʻich sinf o‘quvchilarining axborot madaniyatini rivojlantirishda raqamli texnologiyalarning ahamiyatini tahlil qiladi. Nazariy jihatdan Piaget, Vygotsky va Papertning kognitiv rivojlanish nazariyalari, shuningdek, raqamli pedagogika yondashuvlari asosida boshlang‘ich ta‘limda axborot bilan ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Raqamli resurslardan foydalanishning afzalliklari (interaktivlik, individual yondashuv) va muammolari (tanqidiy fikrlashning etishmasligi, axborot xavfsizligi) muhokama qilinadi. UNESCO, ISTE standartlari asosida taklif etilgan yechimlar ham keltirilgan.