n-TARTIBLI CHIZIQLI O‘ZGARMAS KOEFFITSIYENTLI BIR JINSLI BO‘LMAGAN DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI ANIQMAS KOEFFITSIYENTLAR USULIDA YECHISH - Valijonova, Shaxzoda (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada n-tartibli chiziqli o‘zgarmas koeffitsiyentli bir jinsli bo‘lmagan differensial tenglamalarni yechishning samarali usullaridan biri aniqmas  koeffitsiyentlar usuli ilmiy jihatdan asoslanadi. Tadqiqot jarayonida mazkur usulning nazariy asoslari, qo‘llanish chegaralari tizimli ravishda tahlil qilinadi. O‘ng tomoni turli elementar funksiyalardan iborat tenglamalar uchun xususiy yechimni tanlash mexanizmi yoritilib, turli holatlar alohida ko‘rib chiqiladi.