ARABIZMLARNING INGLIZ TILIDA MORFOLOGIK O‘ZLASHUV XUSUSIYATLARI - Uzoqboyeva , Ra’no (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ilmiy maqolada ingliz tiliga arab tilidan o‘zlashgan leksik birliklarning morfologik xususiyatlari, ularning til tizimiga kirib borish bosqichlari hamda integratsiyalashuv jarayoni tahlil qilinadi. Shuningdek, arabizmlarning ingliz tilidagi fonetik va morfologik moslashuvi, xususan “al-” artiklining roli ilmiy asosda yoritiladi.