O‘QITUVCHILARNING KORREKTSION FAOLIYATINI REJALASHTIRISH VA BAHOLASH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Yuldasheva, Maftuna (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezis o‘qituvchilarning korrektsion faoliyatini samarali rejalashtirish va baholash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalarini ilmiy tahlil qiladi. Korrektsion faoliyatning pedagogik mohiyati, metodologik yondashuvlari va amaliy tatbiqi tahlil qilinib, o‘qituvchilarning kasbiy malakasini oshirishda zarur bo‘lgan kompetensiyalar aniqlanadi. Tezisda rejalashtirish jarayonidagi strategiyalar, baholash mezonlari va o‘qituvchilarning individual va guruh ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari keng ko‘lamda o‘rganilgan. Shuningdek, xorijiy va mahalliy tadqiqotlar natijalari asosida korrektsion faoliyatda pedagogik innovatsiyalarni joriy etish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.