RIVOJLANGAN DAVLATLARDA QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING PEDAGOGIK SAMARADORLIGINI BAHOLASH MEZONLARI - Xabibullayev, Alimardon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezis rivojlangan davlatlarda amalga oshirilayotgan qo‘shma ta’lim dasturlarining pedagogik samaradorligini baholash mezonlarini tizimli va ilmiy jihatdan tahlil qiladi. Qo‘shma ta’limning o‘quv jarayonidagi samaradorligi nafaqat talabalar bilim darajasi va kasbiy tayyorgarligi bilan, balki akademik muhitning innovatsion pedagogik yondashuvlari va institutsional mexanizmlari bilan ham belgilanadi. Tezisda rivojlangan davlatlarda qo‘shma ta’lim dasturlarining baholash tizimlari, indikatorlari, natijalarni monitoring qilish metodlari va ta’lim sifatini kafolatlash mexanizmlari ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro standartlar bilan solishtirish orqali samaradorlikni oshirish yo‘llari ham muhokama qilinadi.