INGLIZ TILIDAGI QATOR UNDOSHLALAR VA ULARNING O‘ZBEK TILIDA MAVJUD EMASLIGI: O‘RGANUVCHILAR UCHUN QIYINCHILIKLAR - Madiraimova , Moxlaroyim (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ingliz va o‘zbek tillaridagi undosh tovushlar o‘rtasidagi farqlar ingliz tilida undoshlar birikmasining mavjudligi va o‘zbek tilida ularning deyarli uchramasligi orqali muhokama qilinadi. Undoshlar birikmasi — bu bitta so‘z tarkibida ketma-ket kelgan ikki yoki undan ortiq undosh tovushlarning birikmasidir. Bu hodisa ingliz tiliga xos va keng tarqalgan bo‘lsa-da, o‘zbek tilida bunday tuzilma odatiy emas. Ushbu farq o‘zbek tilida o‘rganuvchilar uchun sezilarli qiyinchiliklar tug‘diradi. Mazkur maqolada ingliz tilidagi undoshlar birikmasi hamda o‘zbek o‘rganuvchilari orasida ravon nutqqa erishishda yuzaga keladigan ko‘plab qiyinchiliklar haqida ma’lumot berishga harakat qilinadi.