ABU ALI IBN SINO –ILM FAN OSMONINING YULDUZI - Omonova, Sarvinoz; Baratova, Gulzoda (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Sharq uyg’onish davrining buyuk olimi Abu Ali ibn Sinoning hayoti, ilmiy faoliyati va insoniyat taraqqiyotiga qo’shgan hissasi yoritilgan. Ibn Sinoning tibbiyot, falsafa va boshqa fan sohalaridagi yutuqlari, uning “Tib qonunlari’’ asarining dunyo miqyosdagi ahamiyati haqida ma’lumotlar beriladi. Maqola olimning ilm-fanga bo’lgan cheksiz qiziqishi va mehnatsevarligini aks ettiradi.