YER TUZISH LOYIHALARINI YURITISHDA YERLARNI BOSHQA YER TOIFALARIGA O‘TKAZILADIGAN YERLARDAN SAMARALI FOYDALANISH - Turayev, Ruhiddin; Safayev, Sanjarbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqolada yer resurslarini boshqarishning zamonaviy muammolari va ularni boshqa toifalarga o‘tkazish jarayonidagi samarali foydalanish masalalari ko‘rib chiqilgan. Yer tuzish loyihalarini yuritish orqali hududiy rejalashtirish, iqtisodiy va ekologik samaradorlikni oshirish, shuningdek, ijtimoiy manfaatlarni hisobga olishning ilmiy asoslari yoritilgan. Maqolada yer toifalarining o‘zgarishi va ulardan foydalanish samaradorligi ko‘rsatkichlari, shuningdek, raqamli kadastr va GIS tizimlarining amaliy ahamiyati ta’kidlangan.