INDIGOFERANING SUG‘ORISH MUDDATLARI VA MEYORLARI - Yodgorov, Normumin; Amirqulova, Nigora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada, Qashqadaryo viloyati och tusli bo‘z tuproqlari sharoitida olib borilgan tadqiqotda indigofera o‘simligini turli ekish muddatlarida sug‘orish tartibi va suv meyori ta’siri o‘rganilgan. Sug‘orishlar 1-2-1, 1-2-2 va 1-3-2 tizimlari bo‘yicha amalga oshirilib, mavsumiy suv meyori 3000-4100 m³/ga ni tashkil etgan. Olingan ma’lumotlarda suv iste’moli va o‘sishga bog‘liq holda sug‘orish tartiblarini ilmiy asosda belgilashning muhimligi aniqlab berilgan.