MONTESSORI TA'LIM MUHITIDA MAKTABGACHA YOSHLI BOLALARGA INGLIZ TILINI O'QITISHGA KONTSEPTUAL VA METODOLOGIK YONDASHUVLAR - Karimova , Sadoqat (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Montessori ta'lim muhitida maktabgacha yoshdagi bolalarga ingliz tilini o'qitishning kontseptual va metodologik yondashuvlari ko'rib chiqiladi. Asosiy e'tibor bolaga yo'naltirilgan o'rganish, sensorga asoslangan faoliyat va Montessori tamoyillariga mos keladigan yoshga mos til kiritishga qaratilgan. Tadqiqotda tabiiy o'zaro ta'sir, yo'naltirilgan kashfiyot va tizimli til ta'siri orqali erta kommunikativ kompetentsiyani rivojlantirishning samarali strategiyalari tahlil qilinadi. Topilmalar maktabgacha yoshdagi o'quvchilarda motivatsiya, kognitiv rivojlanish va asosiy til ko'nikmalarini oshirish uchun kontseptual asoslarni amaliy metodologiyalar bilan integratsiyalashning muhimligini ta'kidlaydi.