INGLIZ TILIDA KASBIY MULOQOT XULQINING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Nosirova , Shoiraxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqolada ingliz kasbiy muloqot xulqining lingvokulturologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Muloqotning kommunikativ, interaktiv va perseptiv jihatlari, kasbiy nutq madaniyati, nolisoniy vositalar va madaniy omillarning ta’siri ko‘rib chiqiladi. Turli kasb egalarining muloqot uslublari, madaniy qadriyatlar va pragmatik strategiyalari qiyosiy tadqiq etiladi. Tadqiqot natijalari kasbiy muloqotning madaniy va ijtimoiy mezonlari haqida xulosalar chiqarishga yordam beradi.