TALABALARDA HUQUQIY TAFAKKUR VA TAHLILIY KO‘NIKMALARNI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY METODIKASI - Ganiyev , Elyorbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda oliy ta’lim muassasalari talabalari orasida huquqiy tafakkur va tahliliy ko‘nikmalarni shakllantirish jarayonining metodologik asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Huquqiy tafakkur – bu shaxsning qonuniy normalarni anglash, ularni amaliy hayotga tatbiq etish va huquqiy masalalarni tizimli ravishda tahlil qilish qobiliyatini ifodalaydigan murakkab psixologik-kognitiv jarayon sifatida ko‘rib chiqiladi. Tezisda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, interfaol o‘quv metodlari va innovatsion ta’lim texnologiyalari asosida huquqiy tafakkur ko‘nikmalarini rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalarda huquqiy ongni mustahkamlash va amaliy tafakkurga yo‘naltirishda pedagogik mexanizmlarning roli yoritiladi. Tadqiqot natijalari, amaliy misollar va ilmiy tavsiyalar orqali ta’lim jarayonida huquqiy tafakkur ko‘nikmalarini yanada samarali shakllantirishga qaratilgan ilmiy asoslar taqdim etiladi.