BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARDA METODIK KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH: ASOSIY TUSHUNCHALAR VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Isaqov , Abduvohid (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda metodik kompetensiyani rivojlantirish masalasi zamonaviy pedagogik yondashuvlar nuqtai nazaridan tahlil etilgan. Metodik kompetensiyaning mazmuni, tarkibiy komponentlari hamda uni shakllantirish va takomillashtirishda samarali bo‘lgan yondashuvlar ilmiy manbalar asosida asoslab berilgan. Tadqiqotda multisensorli ta’lim tamoyili hamda immersiv texnologiyalarning (VR va AR) metodik kompetensiyani rivojlantirishdagi didaktik imkoniyatlari yoritilgan. Natijalar multisensorli va immersiv yondashuvlar bo‘lajak o‘qituvchilarning metodik tafakkuri, amaliy-metodik mahorati va reflektiv faoliyatini kuchaytirishini ko‘rsatadi. Xulosa sifatida pedagog kadrlar tayyorlash tizimida zamonaviy raqamli va multisensorli ta’lim texnologiyalarini metodik tayyorgarlik dasturlariga integratsiya qilish istiqbolli yo‘nalish sifatida asoslangan.