YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION GʻOYA VA YECHIMLAR - Fayzullayeva , Nozima (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqola zamonaviy ilm-fanning kundalik inson hayotiga qanday ta'sir ko'rsatganligi va yangi g'oyalar va texnologik yechimlar jamiyat taraqqiyotiga qanday yordam berishini muhokama qiladi. Bu ishda sun'iy intellekt, biotexnologiya, yashil energiya va raqamli texnologiyalarni qanday qo'llash mumkinligini tushuntiradi. Tadqiqot ushbu texnologiyalarning tibbiyot, ta'lim, sanoat va atrof-muhit fanlaridagi samaradorligini baholadi. Natijalarga ko'ra, olimlar odamlarga yanada samarali ishlash imkoniyatlarini yaratib, odamlarga resurslardan oqilona foydalanish imkonini va jamiyat tobora takomillashuviga yordam berishyapti. Shuningdek, ixtirochilik g'oyalari jahon miqyosidagi muammolarni hal qilish qanchalik foydali ekanligi ham baholandi. Ushbu maqola fan-texnika munosabatlari asosida ishlab chiqilayotgan yangi texnologiya muhitini tushunishda odamlarga  muhim ilmiy hujjat sifatida xizmat qiladi.