QUTADG‘U BILIG FRAZEOLOGIZMLARINING SEMANTIK-PRAGMATIK TABIATI VA LISONIY TADQIQI - Abdullayeva, Dildora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Yusuf Xos Hojibning “Qutadg‘u bilig” dostonidagi frazeologik birliklarning ma’no ko‘lami va ularning matndagi pragmatik vazifalari tadqiq etiladi. Asardagi turg‘un birliklarning ko‘chma ma’no hosil qilish xususiyatlari va muallifning kommunikativ niyatini ifodalashdagi o‘rni tahlil qilingan.