KIBER MAKONDA SHAXSIY VA JAMOAVIY ERKINLIKNI MUVOZANATLASH STRATEGIYALARI - Rahmatullayev , Mardonbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqola kiber makon kontekstida shaxsiy va jamoaviy erkinlikning muvozanatlash strategiyalarini chuqur ilmiy tahlil qiladi. Tadqiqot ijtimoiy-falsafiy yondashuvlar, texnologik vositalar va huquqiy mexanizmlar orqali individual huquqlar bilan jamoaviy xavfsizlikni uyg‘unlashtirishning murakkab jarayonlarini o‘rganadi. Maqolada global va mahalliy kiber-muhit misollari, shuningdek, raqamli platformalarda ijtimoiy nazorat va shaxsiy erkinlikning chegaralari tahlil qilinadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi — kiber makonda erkinlik va xavfsizlikni barqaror muvozanatlash strategiyalarini aniqlash va taklif qilishdir.