KLASTERLI YONDASHUV ASOSIDA OLIY TA’LIMDA INDUKTIV VA DEDUKTIV FIKRLASH JARAYONLARINI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY-NAZARIY KONSEPSIYASINI ASOSLASH - Shermatova , Saxobaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim jarayonida talabalarning induktiv va deduktiv fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda klasterli yondashuvning ilmiy-nazariy asoslari yoritilgan. Klaster texnologiyasi asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining mantiqiy, kognitiv va reflektiv bosqichlari tahlil qilinib, induktiv va deduktiv tafakkurning integrativ shakllanish modeli ishlab chiqiladi.