ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH JARAYONIDA TALABALARDA REFLEKTIV TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY VAZIFALARI VA PEDAGOGIK IMKONIYATLARINI ANIQLASH - Abdullayeva , Ziroatxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida talabalarda reflektiv tafakkurni rivojlantirishning mazmuni, vazifalari va pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Reflektiv tafakkur talabalarning o‘z o‘quv faoliyatini tahlil etish, o‘zini baholash va o‘z ustida ishlash qobiliyatini shakllantirishda muhim omil sifatida qaraladi. Shuningdek, muammoli o‘qitish, loyihaviy va interfaol texnologiyalar reflektiv jarayonlarni faollashtirishdagi samaradorligi yoritilgan.