INGLIZ TILIDA AFSUNGA OID BIRLIKLARNING KONSEPTUAL ASOSLARI - Norbekova , Gulrux (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Maqolada afsunga oid birliklarning konseptual va semantik asoslari tahlil qilinadi. Afsun insonning irratsional tafakkuri va sakral madaniyatining ifodasi sifatida qaraladi. Ingliz tilidagi “charm”, “incantation”, “spell”, “curse” kabi so‘zlarning ma’nolari lingvistik jihatdan o‘rganilgan. Tadqiqotda afsunga oid birliklarning madaniy, ruhiy va ritual mazmuni yoritiladi.