FIZIKA TA’LIM JARAYONIDA XALQARO BAHOLASH TOPSHIRIQLARI ASOSIDA BILIMLARNI SHAKLLANTIRISH - Mirzayeva, Umidaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim tizimida fizika fanini o‘qitishda xalqaro baholash tizimlarida (jumladan, PISA) qo‘llaniladigan topshiriqlardan foydalanish orqali o‘quvchilarda chuqur va barqaror bilimlar shakllantirish masalalari yoritilgan. PISA topshiriqlarining tahlili asosida zamonaviy fizika darslarini tashkil qilishning afzalliklari ochib beriladi.