ZAMONAVIY KUTUBXONALARNING MAKTABDAN TASHQARI TA’LIMDAGI O‘RNI: NAVOIY VILOYATI MISOLIDA - Xalilov , Baxodir (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu maqolada kutubxonalarning maktabdan tashqari ta’lim tizimidagi roli, xususan Navoiy viloyati misolida tahlil etilgan. Kutubxonalar o‘quvchilarning bilim olish, mustaqil o‘rganish va ijodiy salohiyatini rivojlantirishdagi o‘rni, bolalar kutubxonalari faoliyati, statistik ko‘rsatkichlar hamda mavjud muammolar yoritilgan.