INGLIZ TILI TARIXIY DAVRLARIDA KARDIOLOGIYA TERMINOLOGIYASINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - Karimova , Baxriniso; Karimov , Izzatulla (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqola ingliz tilida tibbiy terminlar xususan kardiologiya sohasi leksik birlkilarining rivojlanish tarixini o‘rganadi. Maqolada terminlarning diaxron tahlili to‘rt bosqichda amlaga oshirildi. Shuningdek, har bir bosqichda tibbiy tilshunoslikka kirib kelgan terminlar etimologiyasi zamonaviy soha leksik birliklari bilan qiyosiy o‘rgandi.