YUQORI SINF O‘QUVCHILARIDA AXLOQIY DUNYOQARASHNI RIVOJLANTIRISHDA GLOBAL AXBOROT OQIMLARI TA’SIRINI PEDAGOGIK NUQTAI NAZARDAN VUCA-DUNYO KONSEPTI BILAN BOG‘LIQLIGI - Hasanova , Bo‘rigul (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
ushbu tezis VUCA-muhit (o‘zgaruvchanlik, noaniqlik, murakkablik va ko‘pma’nolilik) sharoitida Yuqori sinf o‘quvchilarida axloqiy dunyoqarashni rivojlantirishda global axborot oqimlarni uzviy ta’sirini pedagogik nuqtai nazardan vuca-dunyo konsepti bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Tezisda umumta’lim maktablarida raqamli resurslar yordamida axloqiy tarbiyani rivojlantirishning samarali usullari, shuningdek, amaliy muammolar ham ko‘rib chiqilgan. Statistik ma’lumotlar asosida o‘quvchilarda axloqiy dunyoqarashni rivojlantirish haqida tahliliy ilmiy ma’lumotlar keltirilgan.