IKKINCHI JAHON URUSHIDAN KEYINGI DASTLABKI DAVRLARDA FARG’ONA VODIYSIDA RADIO TIZIMINING RIVOJLANISH BOSQICHI - Karimova , Dildora (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Ikkinchi jahon urushidan keyingi dastlabki oʻn yilliklarda (1945–1960-yillar) Fargʻona vodiysida radioeshittirish tizimining shakllanishi, moddiy-texnik bazasining tiklanishi va rivojlanish bosqichlari tarixiy-tahliliy yondashuvlar asosida oʻrganilgan. Urushdan keyingi davrda aholini mafkuraviy va madaniy jihatdan birlashtirishda radioning oʻrni, mahalliy radio uzatish tarmoqlarining kengaytirilishi hamda qishloq joylarini radio fiksatsiyalash jarayonlari arxiv maʼlumotlari va tarixiy manbalar yordamida yoritilgan. Fargʻona vodiysi viloyatlarida radio tizimi taraqqiyotining oʻziga xos ijtimoiy-iqtisodiy omillari tahlil qilingan.