CASE-BASED LEARNING ASOSIDA BO‘LAJAK SHIFOKORLARDA MODAL KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH - Olimova, Sharifabonu (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda bo‘lajak shifokorlarda ingliz tilidagi modal birliklardan kasbiy muloqot jarayonida maqsadga muvofiq foydalanish kompetensiyasini rivojlantirishda case-based learning (CBL) metodining didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Modal birliklarning klinik kommunikatsiyadagi funksional xususiyatlari yoritilib, ularni real klinik vaziyatlar asosida o‘qitishning afzalliklari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, CBL yondashuvining lingvodidaktik va lingvokognitiv tamoyillar bilan uyg‘unligi asoslanadi.