KUZGI BUG’DOYDA QO’LLANILGAN TABIIY ADSORBENT ME’YORLARI TA’SIRIDA TUPROQ HAJM MASSASINING O‘ZGARISHI - Boltayev , Saydullo; Melieyeva , Farog‘at (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tadqiqotda mineral o‘g‘itlar bilan birgalikda bentonit qo‘llashning tuproq hajm massasiga ta’siri tahlil qilindi. Olingan natijalar vegetatsiya davomida barcha variantlarda tuproq hajm massasi ma’lum darajada ortishi hamda bentonitning optimal me’yorlarini tanlash tuproqning agrofizik holatini saqlashda muhim ahamyatga ega ekanligi yoritilgan.