KUNJUT (SESAMUM INDICUM L) NAV VA NAMUNALARIDA QIMMATLI XO‘JALIK BELGILARI YUQORI BO‘LGAN BIRLAMCHI MANBALAR AJRATIB OLISH - Amanova, Maxfurat; Norov, Ilxom (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Maqolada kunjut (Sesamum indicum L) ning 100 ta nav va namunalarining qimmatli xo‘jalik belgilari andoza navlar bilan taqqoslangan holda o‘rganildi. Ilmiy tadqiqotda tanlab olingan namunalarda qo‘zoqchalar soni, qo‘zoqcha ichidagi don soni, 1000 dona don vazni xamda mahsuldorlik ko‘rsatkichlari o‘rganilgan. Ushbu maqolada qimmatli xo‘jalik belgilari yuqori bo‘lgan namunalarni tanlash ishlari keltirilgan.