GERMANIYA VA O‘ZBEKISTONDA IJTIMOIY HIMOYA TIZIMINING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI: QIYOSIY-HUQUQIY TAHLIL - Eraliyeva , Malika (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda Germaniya Federativ Respublikasida ijtimoiy himoya tizimining shakllanishi, uning huquqiy asoslari hamda zamonaviy rivojlanish tendensiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda ijtimoiy himoya sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, xususan, Ijtimoiy himoya milliy agentligi faoliyati va ijtimoiy xizmatlar tizimidagi yangiliklar Germaniya tajribasi bilan qiyosiy-huquqiy jihatdan o‘rganiladi. Tadqiqot natijasida milliy ijtimoiy himoya tizimini yanada takomillashtirish bo‘yicha ayrim takliflar ilgari suriladi.