INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA BO‘LAJAK MAXSUS PEDAGOGLARNING USLUBIY KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Yalgasheva , Zilola (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda inklyuziv ta’lim sharoitida bo‘lajak maxsus pedagoglarning uslubiy kompetensiyasini rivojlantirish metodikasi yoritiladi. Inklyuziv ta’lim maxsus pedagogdan nafaqat nazariy bilim, balki turli rivojlanish xususiyatlariga ega bolalar bilan ishlash, individual ta’lim yo‘nalishini loyihalash, korreksion-rivojlantiruvchi mashg‘ulotlarni tashkil etish va pedagogik jarayonni moslashtirish ko‘nikmalarini talab qiladi. Shu sababli bo‘lajak maxsus pedagoglarda uslubiy kompetensiyani rivojlantirish kasbiy tayyorgarlikning muhim tarkibiy qismi hisoblanadi. Tezisda kompetensiyaviy, shaxsga yo‘naltirilgan, faoliyatli va refleksiv yondashuvlar asosida uslubiy kompetensiyani shakllantirish shartlari tahlil qilinadi. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar, keys tahlili, pedagogik kuzatuv, individual ta’lim dasturini loyihalash, differensial topshiriqlar va refleksiv baholashning metodik ahamiyati asoslanadi.