GEYMIFIKATSIYA TEXNOLOGIYASI ASOSIDA BO‘LAJAK MAKTABGACHA TA’LIM TARBIYACHILARINING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH ZARURATI VA UNING ILMIY-METODIK ASOSLARI - Xaydarova, Namunaxon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak maktabgacha ta’lim tarbiyachilarining kasbiy kompetentligini zamonaviy pedagogik texnologiyalar, xususan, geymifikatsiya asosida rivojlantirish zarurati ilmiy-nazariy jihatdan asoslanadi. Maktabgacha ta’lim sohasida kompetensiyaviy yondashuv talablaridan kelib chiqib, tarbiyachining metodik, kommunikativ, psixologik hamda kreativ tayyorgarligini kuchaytirish muammolari yoritiladi. Geymifikatsiya texnologiyasining ta’lim jarayonida motivatsiya, refleksiya va amaliy faoliyatni faollashtirishga xizmat qiluvchi metodik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, bo‘lajak tarbiyachilarning kasbiy kompetentligini shakllantirishda o‘yin mexanizmlari integratsiyasiga tayanuvchi ilmiy-metodik yondashuvlar hamda amaliy tatbiq mexanizmlari tavsiflanadi. Tadqiqot natijalari geymifikatsiyalashgan ta’lim muhitining tarbiyachi kasbiy tayyorgarligini bosqichma-bosqich rivojlantirishdagi samaradorligini asoslaydi.