QAROR QABUL QILISH LAVOZIMLARIDAGI AYOLLAR: AYOLLAR YETAKCHILIGI BOSHQARUV SAMARADORLIGINI OSHIRADIMI? - Xakimova , Dilshoda (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada ayollarning qaror qabul qilishdagi ishtiroki boshqaruv samaradorligiga ta’siri O‘zbekiston misolida tahlil qilinadi. Tadqiqot ilmiy manbalar, qonunchilik islohotlari va statistik ma’lumotlarga asoslanadi. Natijalar ayollar vakilligining ortishi ijtimoiy siyosat, shaffoflik va davlat boshqaruvi islohotlariga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.