BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING MAHORATINI VIRTUAL O‘YIN VA SIMULYATSIYALAR YORDAMIDA RIVOJLANTIRISH - Qo‘ldasheva , Shoxsanam (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy mahoratini virtual o‘yinlar va simulyatsiya texnologiyalari asosida rivojlantirishning nazariy va metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqotda virtual ta’lim muhitining didaktik imkoniyatlari, o‘yinlashtirish (gamifikatsiya) elementlarining pedagogik samaradorligi hamda simulyatsiyalar orqali amaliy kompetensiyalarni shakllantirish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, virtual o‘yin va simulyatsiyalar asosida o‘qituvchilarni tayyorlashning bosqichlari va metodik modeli ishlab chiqilgan.