THEORETICAL AND PRACTICAL PROBLEMS OF DISTANCE LEARNING AND FOREIGN LANGUAGE TEACHING - Jalolova, Shahnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Masofaviy ta’lim zamonaviy ta’lim tizimining muhim qismiga aylanib bormoqda, ayniqsa globallashuv va texnologik taraqqiyot sharoitida. Ushbu maqolada xorijiy tillarni o‘qitishda masofaviy ta’limning nazariy va amaliy muammolari tahlil qilinadi. Pedagogik yondashuvlar, texnologik cheklovlar, o‘quvchilarning mustaqilligi va kommunikativ to‘siqlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, raqamli vositalarning samaradorligi, o‘qituvchilarning tayyorgarligi va talabalar faolligi masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqot onlayn ta’limning afzalliklari va kamchiliklarini yoritib beradi hamda virtual muhitda xorijiy tillarni o‘qitish sifatini oshirish bo‘yicha takliflar beradi.