FEMINIZM ZAMONAVIY INGLIZ ADABIYOTIDA QANDAY AKS ETADI - Adasheva, Durdona (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ingliz adabiyotida feminizmning aks etishi, uning asosiy xususiyatlari va ayol obrazlarining rivojlanishi tahlil qilingan. Tadqiqotda feminizmning tarixiy rivojlanish bosqichlari, feministik adabiy nazariyaning asosiy tushunchalari hamda zamonaviy ingliz adabiyotida gender tengligi masalalarining ifodalanishi o‘rganilgan. Shuningdek, klassik va zamonaviy adabiyotdagi ayol obrazlari qiyosiy tahlil qilinib, zamonaviy asarlarda ayolning mustaqil, faol va murakkab shaxs sifatida tasvirlanishi ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari feminizmning adabiyotdagi o‘rni tobora kuchayib borayotganini va u jamiyatdagi gender tengligi g‘oyalarini rivojlantirishga xizmat qilayotganini tasdiqlaydi.