ZADIE SMITH ASARLARIDA ZAMONAVIY JAMIYAT TASVIRI - Xamidova, Goʼzal (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada Zadie Smith asarlarida zamonaviy jamiyat tasviri, uning asosiy ijtimoiy va madaniy xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda yozuvchining romanlarida multikulturalizm, identitet inqirozi, irqiy va sinfiy tengsizlik hamda globalizatsiya jarayonlarining badiiy ifodasi o‘rganilgan. Shuningdek, White Teeth va NW asarlari asosida zamonaviy London jamiyatining murakkab ijtimoiy tuzilishi qiyosiy tahlil qilingan. Natijalar Zadie Smith ijodining zamonaviy jamiyatni realistik va tanqidiy ruhda aks ettirishini hamda uning global adabiyotdagi muhim o‘rnini tasdiqlaydi.