BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA KRITIK FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA INTEGRATIV YONDASHUVNING AHAMIYATI - Zokirova , Ma’suma (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kritik fikrlashni rivojlantirishda integrativ yondashuvning ahamiyati tahlil qilinadi. Integratsiya asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish, turli fanlar o‘rtasida bog‘liqlikni anglash kabi kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada integrativ yondashuvning metodik asoslari va amaliy qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan.