TA’LIMDA INKLUZIV VA KORREKTSION YONDASHUVLARNI INTEGRATSIYALASH METODIKASI - Yuldasheva , Maftuna (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezis ta’lim jarayonida inkluziv va korrektsion yondashuvlarni integratsiyalash metodikasini nazariy va amaliy jihatlari bilan tahlil qiladi. Tezisda pedagogik tizimlarda individual o‘quv ehtiyojlariga moslashgan inkluziv ta’limning konseptual asoslari hamda korrektsion pedagogika usullarini uyg‘unlashtirishning metodologik strategiyalari o‘rganilgan. Shuningdek, maktab va oliy ta’lim muassasalarida o‘quvchilarning ijtimoiy va kognitiv rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, o‘quv jarayonining shaffof va adolatli bo‘lishini ta’minlashda integratsiyalashgan yondashuvlarning samaradorligi nazariy jihatdan baholangan. Tezisda chet ellik va mahalliy tadqiqotchilar tajribasi asosida inkluziv va korrektsion pedagogik yondashuvlarning metodik integratsiyasi bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.