FALSAFIY KONSEPTLARNI O‘ZBEKISTON TARIXINING PEDAGOGIK MATERIALLARI BILAN UYG‘UNLASHTIRISH - Abdullayeva, Asila (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezis O‘zbekiston tarixining pedagogik materiallarini falsafiy konseptlar bilan uyg‘unlashtirish jarayonini ilmiy-tahliliy nuqtai nazardan o‘rganishga bag‘ishlangan. Tezisda falsafa va tarix fanlari o‘rtasidagi integratsion bog‘liqlik, pedagogik konseptlarning shakllanishi va ularning tarixiy materiallar bilan uyg‘unlashuvi jarayonidagi metodologik asoslar chuqur tahlil qilinadi. Shu bilan birga, tezisda O‘zbekiston tarixidagi ta’lim jarayonlarida falsafiy konseptlarni tatbiq etishning amaliy jihatlari ham yoritiladi. Tadqiqot falsafiy konseptlarni pedagogik materiallar bilan uyg‘unlashtirishning nazariy asoslarini ishlab chiqish, bu jarayonning samaradorligini oshirish va o‘quvchilarda tanqidiy tafakkur, tarixiy ong va ilmiy dunyoqarashni rivojlantirishga qaratilgan. Tezis metodologik jihatdan tarixiy-analitik, komparativ va tizimli tahlil usullaridan foydalangan holda tayyorlangan.