HUQUQIY KOMPETENTLIKNI BAHOLASHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Ganiyev, Elyorbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezis talabalarda huquqiy kompetentlikni baholashning zamonaviy yondashuvlarini tizimli tahlil qiladi. Tezisda huquqiy bilim, ko‘nikma va xulq-atvor elementlarini birlashtirgan kompetentlik yondashuvlari asosiy konsept sifatida ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy pedagogik va psixologik tadqiqotlar natijalari, shu jumladan baholashning diagnostik, formatif va summativ shakllari, talabalarning huquqiy tafakkurini va analitik qobiliyatlarini rivojlantirishda qanday samarali qo‘llanilishi batafsil o‘rganiladi. Shuningdek, tezisda huquqiy kompetentlikni baholashning raqamli texnologiyalar, interfaol metodlar va o‘quv-sayohat asosida amalga oshiriladigan innovatsion yondashuvlari ham keltiriladi. Tezis o‘quvchilarda huquqiy madaniyatni oshirish va zamonaviy akademik standartlarga muvofiq kompetentlikni shakllantirishga qaratilgan strategik tavsiyalarni ishlab chiqadi.