KASBIY KOMPETENTLIKNI SHAKLLANTIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLARNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Butayev, Norbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda kasbiy kompetentlikni shakllantirish jarayonida zamonaviy pedagogik yondashuvlarning didaktik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kompetensiyaviy, shaxsga yo‘naltirilgan, tizimli, integrativ hamda innovatsion yondashuvlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Kasbiy kompetentlik shaxsning kasbiy bilimlari, amaliy ko‘nikma va malakalari, kasbiy tafakkuri, motivatsiyasi hamda refleksiv faoliyatining integral birligi sifatida asoslanadi. Zamonaviy pedagogik yondashuvlardan maqsadli va tizimli foydalanish ta’lim mazmuni, metodlari va shakllarini takomillashtirish, nazariya va amaliyot uyg‘unligini ta’minlash hamda ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qilishi ilmiy jihatdan asoslab beriladi.