MAKTAB DARSLARIDA RA’NODOSHLILAR OILASINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH - Azizova , Mohiniso; G‘ulomova , Sevara (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu tezisda ra’nodoshlar (Rosaceae) oilasini maktab darslarida o‘qitishda 6 – sinf o‘quvchilariga zamonaviy metodlardan foydalanilgani keltirilib o‘tilgan. Shuningdek, ra’nodoshlar oilasi haqida ma’lumotlar keltirilib, bu oila vakillarini (qulupnay va na’matak) o’quvchilarga tushuntirishda STEAM va ARtexnologiyalarining yanada samarali bo‘lshi haqida fikr yuritilgan. AR/VR texnologiyalari yordamida o‘simliklarning morfologik va anatomik tuzilishini vizual tarzda kuzatish hamda zamonaviy interaktiv metodlar botanika fanini o‘qitishda o‘quvchilarning ushbu fanga bo‘lgan qiziqishini oshirgani keltirilgan. Zamonaviy interaktiv metodlardan foydalanish ta’lim sifatini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega ekanligini ta’kidlab o‘tilgan.