TALABALAR MOBILLIGI VA QO‘SHMA TA’LIM ASOSIDA INNOVATSION VA BARQAROR RIVOJLANISH MODELINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK-INSTITUTSIONAL ASOSLARI - Xabibullayev , Alimardon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur tezisda globallashuv va xalqaro ta’lim integratsiyasi sharoitida talabalar mobilligi hamda qo‘shma ta’lim dasturlarining innovatsion va barqaror rivojlanish modelini shakllantirishdagi o‘rni kompleks ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy oliy ta’lim tizimlarida akademik mobillikning institutsional mexanizmlari, qo‘shma ta’lim dasturlarining pedagogik mazmuni va ularning ta’lim sifatini oshirishga ta’siri nazariy-metodologik jihatdan asoslanadi. Shuningdek, xalqaro ta’lim makonida innovatsion yondashuvlar, raqamli transformatsiya, kompetensiyaga yo‘naltirilgan ta’lim va barqaror rivojlanish tamoyillarining o‘zaro uyg‘unlashuvi tahlil qilinadi. Tezisda talabalar mobilligi va qo‘shma ta’limning o‘zaro integratsiyasi natijasida shakllanadigan barqaror ta’lim modeli oliy ta’lim muassasalarining raqobatbardoshligini oshirish, inson kapitalini rivojlantirish hamda ta’limning ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligini ta’minlash omili sifatida ilmiy jihatdan asoslab beriladi.