“HISOBLASH USULLARI” FANI BO`YICHA O`QUV KONTENTI - Soliyeva , Gavharoy (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Hisoblash usullari fanining o’quv kontenti zamonaviy matematik modellashtirishning nazariy asoslari va amaliy qo’llanilishiga bag’ishlangan bo’lib, turli sohalarda yuzaga keladigan murakkab masalalarni sonli usullar yordamida hal qilishga qaratilgan. Ushbu kontentda hisoblash usullarining asosiy turlari - sonli analiz, interpolyatsiya, differensial tenglamalarni sonli yechish, optimallashtirish usullari va ehtimollik-statistik modellashtirish muhokama qilinadi.